Пројекат „Матура 2018“

У Техничкој школи ''Никола Тесла'' у Великој Плани данас 22.05.2018. су припадници Полицијске испоставе у Великој Плани Његош Недељковић, помоћник командира Полицијске испоставе Велика Плана, Филип Јовановић – школски полицајац у ОШ ''Свети Сава'' и школски полицајац средњих школа Василије Стојковић организовали едукативну трибину намењену ученицима завршних разреда.

Још из 2007. године потиче сарадња са овим факултетом. Како су некада чињене и две посете годишње, ова сада била је тринаеста по реду. Није баксузна, напротив. Ове године сарадња је проширена јер су до сада ишли само ученици трећег разреда, а од ове године факултет ће посећивати и матуранти смера машински техничар за компјутерско конструисање.

И ове године смо припремили Сајам предузетништва. Циљ нам је био да упознамо ученике завршних разреда основних школа са образовним профилима које школујемо, као и да их приближимо нашим ученицима.

Свако пролеће у нашој школи у знаку је разних такмичења. Овог пута имали смо, сем наших фризерки и машинаца и учеснике на такмичењима из историје, енглеског језика, као и на Књижевној олимпијади.

На општинском такмичењу из историје које је одржано 23. марта у нашој школи, представљали су нас Александар Николић, ученик II3 и Вељко Марисављевић ученик II1. Вељко је заузео треће место са 26 бодова, а Александар четврто са 24. бода, али су били испод линије неопходне за проходност на регионално такмичење. Спремали су градиво које је обухватало националну и општу историју од половине 19. века па све до Другог светског рата. Како њихова наставница, Мирјана Бојић, каже радили су марљиво и она је задовољна њиховим радом и резултатима.

Александар је, такође, представљао нашу школу и на Књижевној олимпијади и био најбољи у читавом другом разреду, само што му већ другу годину за редом недостаје поен да би се пласирао на виши ниво такмичења. Поред њега у такмичењу из књижевности учествовали су и Маринко Трпески, ученик II3 и Драгиша Мудринић, ученик првог разреда.

Техничка школа ''Никола Тесла'' у Великој Плани је била организатор Регионалног такмичења машинских школа, 20.04.2018. године.

У петак, 20. априла, наша школа организовала је 26. регионално такмичење ученика машинских школа Србије за област Исток. Ученици су се такмичили у компјутерској графици 2D, статици, моделирању машинских елемената и склопова, а техничари за компјутерско управљање у ручном и аутоматском програмирању струга и глодалице.