Ове године је Републичко такмичење фризера одржано у Новом Саду 30. и 31. марта. Нашу школу су представљале две ученице образовног профила женски фризер: Кристина Савић и Александра Марковић. Оне су ове године матуранткиње. Такмичиле су се у шишању асиметричне фризуре, у креацији фризуре после шишања и у прављењу пунђе.

Директорка школе Мирјана Шљиванчанин и педагог Мирјана Милановић су организовале овај семинар за 30 наставника Техничке школе. Семинар је одржан у просторијама школе, 18. марта а водитељи семинара су били професори са Универзитета Сингидунум из Београда. Семинар је био бесплатан.

Овај дан су наши ученици обележили са наставницом географије Горданом Мирчић. Четири ученице I-4 су направиле занимљив пано-дрво, који је смештен у еко кутку школе.

Поводом обележавања Светског дана вода (22. март), у школи је организовано предавање о заштити вода. Предавање је одржао Александар Величковић запослен у ЈКП ''Милош Митровић'' у Великој Плани, који је директно везан за производњу и дистрибуцију воде на територији општине Велика Плана.

Обележен гостовањем наших ученика на "даскама које живот значе"

Од како смо добили статус еко школе, трудимо се да учествујемо у разним акцијама, обележимо битне датуме и оправдамо чланство у Међународном покрету еко школа.

У четвртак, 22.12.2016. године, са почетком у 11 часова у нашој школи одржано је традиционално школско такмичење фризера.