„И данас након нешто више од осам векова, у свакој српској цркви, школи, у свакој кући, обележава се дан највећег српског светитеља“, говорио је наш ученик Алекса Тирнанић, одмах након што су девојке из хора отпевале химну Светом Сави и тако отвориле приредбу која је први пут изведена у новој Промеклаб лабораторији.

У веома свечаном амбијенту, уз пратњу духовне музике, Лука Обрадовић говорио је молитву „Оче наш“, а након тога су Јелица Добрић и Кристина Станојевић говориле песму „На Врачару“. Лука је читао Попино „Ходочашће Светом Сави“, а Стефан Томић „Акатист Светом Сави“.

Девојке из хора са својим професором Станиславом Дамјановићем извеле су још једну песму „Ко удара тако позно“, а матуранткиње Кристина Мратинковић и Катарина Недељковић помиловале су наш слух изразито еуфоничним рециталом.

Ове године ученици прве године говорили су стихове Алексе Шантића, Никола Чупић „Свети Сава на Голготи“, а Виктор Миладиновић „Пред иконом Светог Саве“.

За крај смо ипак оставили нешто духовитије. Наиме, поновили смо драмски приказ од пре две године који се тада допао публици. Марко Краљевић и Вила Равиојла долазе из 14. у 21. век и не могу да се снађу међу тековинама савремене цивилизације што ће изазвати веома комичне сцене. Они траже Светог Саву, а чини им се да га је српски народ заборавио. Међутим, на крају се ипак испоставило да српска деца не заборављају лако свечева дела, он им је и даље путоказ, а то ће Марку и тек како окупати срце.

Хвала нашим брилијантним глумцима (Матић Александар, Јелена Живковић, Јована Ћосић, Катарина Цалић, Данијел Милојевић, Огњен Јовић, Вукашин Глишић, Божиновић Владимир, Јелена Јанковић, Вељко Вељковић, Милутин Поповић, Алекса Тирнанић). Заправо захваљујемо се свим учесницима који су били активни не би ли овакав програм одговорио очекивањима и наставника и публике, а посебно хвала Дејану Голубовићу без чије техничке подршке не бисмо успели.

Техничка школа је 5.10. 2017. године врвила од гостију са свих страна: из Министарства просвете, Италијанске амбасаде, Конфиндустрије, општинске управе, ученика и наставника основних и средњих школа у окружењу, представника Факултета инжењерских наука из Крагујевца, власника и сарадника италијанске фирме ''Промек'' која је са својим пријатељима из Конфиндустрије донирала Техничкој школи савремену лабораторију за мерења и контролу мерења ''ПромекЛаб''.

Ове године Дан школе прославили смо нешто раније, а за то смо имали велики разлог. Наиме, у току прошле школске године започели смо сарадњу са италијанском фирмом „Промек“, која је овог октобра обележила десет година успешног пословања у Србији.