У уторак, 5. децембра, нашу школу посетила је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, а повод за ову посету био је отварање нових кабинета у нашој школи.

Наиме, захваљујући идеји директорке Зорице Јанковић, а уз подршку локалне самоуправе, некадашња текстилна радионица претворена је у три нове просторије за извођење наставе: нови фризерски салон, кабинет са 15 лап топова и пројектором у коме ће наставу изводити електротехничари рачунара, наравно и сви други ученици када за то постоји потреба и кабинет за машинску струку у којој се налази 3Д штампач. Кабинети су опремљени и тек ће се опремати савременим наставним средствима, а надамо се да ће и ученицима и наставницима рад бити ефикаснији и пријатнији.


Министарка је обишла нове кабинете, разговарала и са наставницима и са ученицима, чула из прве руке са којим се то потешкоћама сусрећемо, али је приметила, како каже, енергију и амбициозност у нашој школи, почев од директорке па до ученика и наставника. Подсетила је присутне да ово није прва посета нашој школи, да је код нас била и у фебруару текуће године, док још није била министар. Том приликом држала је предавање о младима и различитим облицима зависности, међу којима је и дигитална.

Овај дан је за нашу школу значајан и због тога јер је директорка школе Зорица Јанковић потписала уговор са фирмом ГОША ФОМ, са др Александром Живковићем и започела сарадњу , а у вези са дуалним образовањем. Од следеће школске године, наши машински техничари за компјутерско конструисање и бравари заваривачи, по пет ученика из оба смера, започеће дуално образовање у Гоши, а у Ласти механичари моторних возила, четири ученика. Фирма Kyunshin Cable, са којом се преговара да буде партнер у дуалном образовању за ученике електротехничког смера, дала нам је робот-руку услужно на коришћење, што је за школу од изузетног значаја. Данашњи гост био је и Jae Keun Seo, заступник фирме Kyunshin Cable. Овом значајном догађају присуствовала је и Јасна Јовановић из Привредне коморе Србије, тачније Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа. Она је предочила министарки, госпођи Славици Ђукић Дејановић са којим се проблемима срећу послодавци који би желели да буду партнери у дуалном образовању и шта би Влада могла да уради да би дуално образовање заживело у нашој земљи.
Када све саберемо, ово је био један веома успешан и леп дан за Техничку школу „Никола Тесла“.

Албум са сликама можете да погледате ОВДЕ.