Више од 200 средњошколаца присуствовало је едукативној трибини за младе на тему безбедности саобраћаја у Центру за културу “Масука” у Великој Плани, дана 26.12.2023. године, коју је организовала Агенција за безбедност у саобраћају Републике Србије у сарадњи са Саветом за кординацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општинеВелика Плана.

Циљ трибине био је да се младима укаже на ризична понашања у саобраћају и најчешће грешке, као и на последице тих грешака по безбедност свих ученика, како би се подигла свест о безбедном понашању у саобраћају и променили досадашњи ставови и уверења.
Са матурантима се разговарало о значају коришћења сигурносног појаса, последицама неприлагођене брзине, употребе мобилног телефона за време вожње, као и на све ризике вожње под дејством алкохола. Уз помоћ реквизита “пијане наочаре” млади су на радионици имали прилику да се увере у утицај алкохола и психо активних супстанци на перцепцију и на расуђивање у току вожње.
Након интерактивног предавања, младима се обратио и представник Агенције за безбедност саобраћаја, као особа са инвалидитетом, који је испричао своју личну причу о задобијању трајног инвалидитета након саобраћајне незгоде у којој је и сам био учесник.
Агенција ће и даље кнотинуирано спроводити активности усмерене ка свим циљним групама у циљу подизања свести о безбедности свих учесника у саобраћају.

Албум са сликама можете да погледате ОВДЕ.
.