Наша школа „Никола Тесла“, и тачније школска библиотека, се и ове године одазвала позиву Друштва школских библиотекара Србије, 28. 2. 2024. године и учествовала у акцији „Читајмо гласно“, поводом Националног дана књиге.

Овом акцијом се подиже свест младих да библиотеке могу да буду корисна места где се истражује, чита, учи, процењује, анализира, пише, обогаћује вокабулар и оштри ум, место где се дружи и место са којег почиње пут у свет одлука.
Ученици наше школе, I-3 одељења, Давид Никић и Јован Добрић су нам управо показали један од начина на који негују лепо пријатељство и како граде лепе успомене и сећања на своје школске дане читајући стихове Ђуре Јакшића „Вече“ и „Орао“. Ученици су стихове читали и тумачили у библиотеци и у школском парку библиотеке, дружећи се и уживајући у свом раду и природи.

И наша библиотека је такође изгледала другачије од уобичајеног овога дана, њене зидове улепшавале су мудре мисли великана на српском, енглеском, француском, шпанском и латинском језику, спајајаћи боју, поруку и пружајући сваком ученику уточиште за књигу, увек широм отворених врата.

Драги ученици, кад год осетите да вам треба пријатељ на ког увек можете да се ослоните, свратите до библиотеке, књиге лече, разумеју и чувају тајну сваку, а са нама такође увек можете да попричате - добродошли.

Албум са сликама можете да погледате ОВДЕ.

Чекамо вас,
Ваш Тим библиотекара Техничке школе "Никола Тесла"