Свечаности

(Написао Горан Рајковић, теолог, наставник Верске наставе)

Када си дошао, Светитељу Саво, најпре си твоје отачаство просветио и препородивши га Духом Светим, засадио си у духовном рају најсветију твоју децу, јер си учитељ пута који води у живот.

Драги ученици, наставници, руководиоци школе и драга браћо и сестре, велика ми је част и задовољство да говорим о најузвишенијем и најчувенијем принцу српског народа – Светом Сави.

Ове године, због околности које су свима познате и у којима сви живимо, окупљање ученика и запослених и групно прослављање Дана школе није било могуће. Зато ћемо га облежити у духу времена: онлајн! :)

Погледајте једну малу презентацију о Николи Тесли, проналазачу и инжењеру по коме је наша школа добила име, а који је човечанство веома задужио својим проналасцима.

Никола Тесла (pdf)

Презентацију је урадила наставница Милица Миловановић

Сваке године на самом почетку слатке муке – шта одабрати, које текстове, драмске приказе за приредбу поводом Дана школе. Ове године одлучили смо да приредбу посветимо великану чије име школа носи. Никада до сада нисмо говорили њему у част, а толико нас је све задужио. Иако о Тесли сви све знају, решили смо да утврдимо градиво.