Педагошки ћошак

Драги наши матуранти,

маркетинг тим Машинског факултета у Београду је решио да своје промотивне активности прилагоди новонасталој ситуацији. Све оно што би могло да интересује будуће бруцоше, сукцесивно ће се објављивати на сајту њиховог факултета. Ту ће бити и видео записа, графика и текстова, а посебно је извршено прилагођавање за отварање садржаја на мобилном телефону.

 

Позивамо вас да погледате:

https://mas.bg.ac.rs 

https://vesti.mas.bg.ac.rs/?p=14186

Поштовани ђаци завршних разреда,

приближава се крај вашег школовања. У том циљу, тим за каријерно вођење и саветовање вам је припремио неколико корисних савета.

Ситуација у којој смо се сви нашли није ни мало пријатна и сви се на различите носимо са њом.

Због тога сам одлучила да, поред досадашњих упутстава о учењу на даљину, напишем пар редова и о тренутној ситуацији у нади да ће вам бар мало помоћи.

У једном тренутку одрастања, деца дођу у ''незгодне'' године када пролазе кроз велике физичке и психичке промене које неретко утичу на њихово понашање.

Шта је то адолесценција?

Зашто ми сви кажу – ма пусти га/пусти је, он/она је у пубертету? Можда ти је неко слично питање некада пало на памет...

Да ли учење заиста мора да буде и мучење? Ако не спадаш међу оне којима је учење омиљена активност (а таквих је мало), ако одлажеш све за последњи час, ако често помислиш ''Ма, поправићу оцене на крају године'', предлажем ти да погледаш материјал у прилогу.