У једном тренутку одрастања, деца дођу у ''незгодне'' године када пролазе кроз велике физичке и психичке промене које неретко утичу на њихово понашање.

Свако дете другачије пролази кроз адолесценцију. Нису ретки случајеви када деца скрену са правог пута – изостајање из школе, лоше оцене, незаинтересованост, лоше навике, злоупотреба алкохола и психоактивних супстанци... ово су често изазови са којима се родитељи морају суочити како би помогли свом детету. И то није ни мало лако! А један од најтежих проблема и страх сваког родитеља је сигурно коришћење и експериментисање са дрогама.

То је и главни разлог због кога је педагог наше школе 19.11.2019. године одржао предавање за родитеље ученика првог разреда на тему ''Најбитније ствари о наркоманији''. На овај начин нисмо исцрпли све што се може и треба рећи о наркоманији, али смо желели да родитељима скренемо пажњу на овај проблем и да им ставимо до знања да смо ту за њих и да нам се слободно могу обратити уколико посумњају да њихово дете користи неку психоактивну супстанцу. На истој смо страни и желимо да помогнемо и деци и родитељима у складу са нашим знањима и вештинама.

Презентацију са предавања можете погледати у прилогу.

 

О наркоманији (pdf)