9.5.2017.

Центар за едукацију и превенцију социјалне патологије „Доротеј” из Београдa уз подршку полицијске станице у Великој Плани, је 9.маја 2017. године одржао трибину о ризицима и заштити на интернету и друштвеним мрежама у оквиру пројекта ''Сто школа за детињство без бола''. Циљ овог пројекта је подизање свести код деце о опасностима које вребају са друштвених мрежа и превенција дигиталног насиља.

s1

Слушаоци на овом предавању су били ученици средњих школа из Велике Плане, од тога око 70 ученика наше школе.

Предавање је одржано у сали биоскопа у Великој Плани, у 12 часова. Предавач је био наш новинар, публициста и аутор неколико књига Влада Арсић, од којих се ''Изгубљене у магли'' (Лагуна, 2012.)  и ''Армагедон'' (Самиздат Б92, 2014.) баве актуелним темама трговине људима и педофилијом. 

Предавање је било веома поучно и занимљиво, иако су обрађиване теме биле веома тешке. Предавач се базирао на стварним искуствима људи који су били на мети интернет предатора и описани су конкретни случајеви интернет насиља, које је прерастало и у физичко, психичко и сексуално насиље. Стиче се утисак да су ученици слушали са великом пажњом, јер је током предавања владала велика тишина.

Општи утисак наставника који су били са ученицима на предавању је, осим што је предавање веома поучно, да би било добро осмислити и организовати слична предавања за одрасле, првенствено родитеље.

s2