Сваке године на самом почетку слатке муке – шта одабрати, које текстове, драмске приказе за приредбу поводом Дана школе. Ове године одлучили смо да приредбу посветимо великану чије име школа носи. Никада до сада нисмо говорили њему у част, а толико нас је све задужио. Иако о Тесли сви све знају, решили смо да утврдимо градиво.

Нисмо желели да оптеретимо публику датумима, годинама, изумима. Наш колега и професор машинства, Предраг Вејиновић, написао је текст, чак и песму о Николи Тесли. Након хора, који је под палицом колеге Станислава Дамјановића извео химну „Боже правде“ и директоркиног обраћања гостима, бираним речима, узвишеним стилом, свечаним тоном наши ученици говори су о Николи Тесли, човеку којем много дугујемо.

Незаобилазни део програма била је и ревија фризура коју су наше прелепе девојке припремиле са својим професоркама практичне наставе. А како су професори српског језика задали да се пишу радови о животу Николе Тесле, најбоље су и наградили. Треће место освојио је Живојин Јоковић, ученик 4/1, друго Андрија Костић, а прво Давид Божовић који је и прочитао публици своју песму „Тесла“. Костић и Божовић су ученици 4/2.

Морали смо на крају да зачинимо и са мало хумора. Наши ученици извели су скеч „Стилска коректура“ и насмејали нашу публику до суза.

{phocagallery view=category|categoryid=41|limitstart=0|limitcount=0}